Dreptul de retragere

Conform legislatiei din Romania, cu exceptia situatiilor specificate in O.U.34/2014 art.16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoie sa isi justifice decizia. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile calendaristice din ziua in care dvs. sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de catre dvs., intra in posesia fizica a produselor.
Conform art. 16 lit. e), sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce proveste contractile la distanta produsele care nu pot fi returnate din motive de igiena. Tinand cont de acest lucru si de faptul ca produsele comercializate de ASK KOMERS LTD sunt produse de folosinta intima, va puteti exercita dreptul de retragere doar in cazul in care produsele nu au fost folosite (nu s-a dormit in ele, nu au fost spalate, etc.).
In conformitate cu O.U.34/2014 art.11 aveti urmatoarele drepturi si obligatii:

 1. Exercitarea dreptului de retragere:
  Inaintea de expirarea perioadei de retragere, dvs. trebuie sa informati ASK KOMERS LTD cu privire la decizia dvs. de retragere din contract. In acest scop, puteti alege una dintre urmatoarele variante:
  a. puteti folosi formularul de retragere pus la dispozitie mai jos.
  b. puteti face orice alta declaratie neechivoca in care sa va exprimati decizia de retragere din contract pe care trebuie sa o trimiteti in format electronic la adresa de e-mail: sales@interiority.ro.
  In cazul ambelor variante de informare, veti primi confirmarea de primire a formularului de retragere, respectiv a declaratiei, pe adresa de e-mail comunicata la efectuarea comenzii.
 2. Efectele retragerii:
  Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale, dupa caz, de a executa contractual la distanta si/sau de a incheia un contract la distanta, in cazul in care ati efectuat o comanda.
 3. Obligatiile ASK KOMERS LTD in cazul exercitarii dreptului de retragere:
  In conformitate cu legislatia in vigoare, ASK KOMERS LTD va rambursa toate sumele incasate de la dvs, in cel mult 14 zile de la data la care am fost informati in scris de decizia dvs. de exercitare a dreptului de retragere. In cazul in care comanda contine mai multe produse, si doriti sa va exercitati dreptul de retragere doar pentru o parte din ele, contravaloarea taxei de livrare va va fi rambursata proportional cu numarul produselor (in cazul in care aceasta taxa a fost incasata de ASK KOMERS LTD). Modalitatea de restituire a sumelor se va alege cu acordul dvs.
  Ne rezervam dreptul de a amana restituirea banilor pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii. In cazul in care ati ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de noi, ne rezervam dreptul de a nu va restitui costurile de livrare.
 4. Obligatiile consumatorului in cazul exercitarii dreptului de retragere:
  In conformitate cu legislatia in vigoare, aveti obligatia sa returnati produsele in decurs de maxim 14 zile de la data notificarii exercitarii dreptului de renuntare. Produsele se vor returna in acelasi mod in care au fost livrate si ambalate corespunzator. Conform O.U.34/2014 art.14 alin.2 “Consumatorul suporta costurile directe legate de returnarea produselor.”
  De asemenea, in conformitate cu O.U.34/2014 art.14 alin.3, “Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.”
  Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in legislatia romana privind regimul juridic al contractelor la distanta si protectia consumatorilor. Pentru orice detalii sau neclaritati privind retragerea, va rugam sa ne contactati pe email la adresa sales@interiority.ro sau la numarul de telefon: 02 411 46 16


Формуляр връщане на продукт
Формуляр рекламация